Side Area Image

Tokom godina poslovanja uvidjeli smo sve veće potrebe tržišta za online kupovinom. Sijedom toga nastao je ovaj digitalni Herbal shop, koji će omogućiti preglednu, jednostavnu i brzu kupovinu. Vjerujemo da će vam i uz dosadašnju klasičnu trgovinu ovaj web shop olakšati upoznavanje sa našim asortimanom. Stručni tim kompanije Dolfarm d.o.o. tu je za vas, ne samo da bi primili narudžbu nego i da bi saslušali vaše želje i potrebe.

Bacopa 100 mg 60 cps

34.50 KM

Bacopa (Bacopa monnieri Brahmi) je biljka iz porodice Scrophulariacea, poznatija pod nazivom fontana mladosti. Ekstrakt lista osigurava 20 % bakozida A i B (izvor kvalitetnih antioksidansa).

Bakopa je jedna od biljaka koje najbolje djeluju na moždane stanice i živčani sustav. Omiljena je među studentima i poslovnjacima jer poboljšava pamćenje i koncentraciju, povećava budnost i inteligenciju. Popularna je kao nervni tonik koji skraćuje vrijeme učenja, povećava akademsku učinkovitost i mentalnu sposobnost te smanjuje efekte stresa, nervoze i anksioznosti.

Također se koristi za rješavanje poremećaja pažnje, hiperaktivnosti, poremećaja ponašanja i smetnji kod pamćenja.

Bakopa djeluje stimulativno izazivajući brži protok krvi te bolju oksigenaciju tkiva i organa. Većina objavljenih znanstvenih radova suglasna je da bakopa izaziva lagani porast šećera u krvi što može doprinijeti eliminaciji umora, glavobolje, lošeg raspoloženja i ostalih negativnih simptoma hipoglikemije (pada šećera u krvi).

Bakopa se trenutno nalazi na tržištu zapadnih zemalja kao sredstvo za poboljšanje kognitivnih funkcija.

Uzimati 1 kapsulu dva puta dnevno (uz obrok ili čašu vode) ili po preporuci stručne osobe.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=2 kapsule): Neto:
Bakopa (Bacopa monnieri) (ekstrakt lista)
(osigurava 40 mg (20%) bakozida A i B)
200 mg

60 VEG-kapsula
Ne sadrži gluten, šećer, sol i škrob

Kategorija: Oznaka: