Side Area Image

Tokom godina poslovanja uvidjeli smo sve veće potrebe tržišta za online kupovinom. Sijedom toga nastao je ovaj digitalni Herbal shop, koji će omogućiti preglednu, jednostavnu i brzu kupovinu. Vjerujemo da će vam i uz dosadašnju klasičnu trgovinu ovaj web shop olakšati upoznavanje sa našim asortimanom. Stručni tim kompanije Dolfarm d.o.o. tu je za vas, ne samo da bi primili narudžbu nego i da bi saslušali vaše želje i potrebe.

Mishki Omega-3 za djecu

42.30 KM

Miški Omega-3 doprinosi:

  • Nadoknađivanje nedostatka omega-3 (DHA)
  • Poboljšanje funkcije mozga
  • Razvoj inteligencije, pamćenja i pažnje
  • Povećanje sposobnosti učenja
  • Održavanje nervnog sistema
  • Formiranje i održavanje dobrog vida

Kako sastojci djeluju

Omega-3 (DHA) – dokozaheksaenska omega-3 kiselina – jedna je od najvažnijih varijanti omega-3 kiselina, koja je neophodna (odnosno, ne proizvodi se u tijelu u odgovarajućoj količini).

Normalni nivoi omega-3 (DHA) potrebni su za normalan razvoj 100 milijardi moždanih ćelija sa kojima se beba rodi, jer se 40% DHA nalazi u mozgu, a 60% u retini. Visok nivo DHA u djetetovom tijelu pomaže poboljšanju budnosti i sposobnosti za obavljanje zadataka, uključujući učenje novih riječi.

Omega-3 “upravljaju” ne samo mozgom, već i cijelim nervnim sistemom. Zato njihov redovni unos može smanjiti djetetovu hiperaktivnost, impulzivnost i anksioznost.

A sposobnost omega-3 (DHA) da održi dobar vid s početkom obrazovnog procesa postaje posebno relevantna, jer krhke oči djeteta doživljavaju opterećenja koja su se povećala nekoliko puta.

Holin (vitamin B 4 ) je uključen u osnovne metaboličke procese. Postoje dokazi o njegovom pozitivnom učinku na procese rasta i otpornost organizma na infekcije. Holin ima membransko-zaštitno djelovanje (štiti ćelijske membrane od uništenja i oštećenja), nootropno, antidepresivno i sedativno djelovanje. Poboljšava metabolizam u nervnom tkivu, učestvuje u formiranju zaštitne mijelinske ovojnice nerava. Prisustvo kolina u organizmu sprečava uništavanje mijelinskog sloja, od oštećenja nervnih ćelija.

Vitamini B i B 12 neophodni su za normalan razvoj i funkcionisanje centralnog nervnog sistema.

Kompozicija

Komponenta

Sadržaj u 2 pastile

% normalne fiziološke potrebe

Djeca 3 – 6 godina

Djeca 7 – 10 godina

Djeca 11 – 14 godina

Djeca 15 – 17 godina

momci

cure

mladići

cure

vitamin C

90,0 mg

180*

150*

129*

150*

stotinu

129*

Kolin

80,0 mg

40

šesnaest

DHA (omega-3)

60,0 mg

Vitamin B 6

2,0 mg

167*

133*

118*

118*

stotinu

125*

Vitamin B 12

2,5 mcg

167*

125*

83

Kategorija: