Side Area Image

Tokom godina poslovanja uvidjeli smo sve veće potrebe tržišta za online kupovinom. Sijedom toga nastao je ovaj digitalni Herbal shop, koji će omogućiti preglednu, jednostavnu i brzu kupovinu. Vjerujemo da će vam i uz dosadašnju klasičnu trgovinu ovaj web shop olakšati upoznavanje sa našim asortimanom. Stručni tim kompanije Dolfarm d.o.o. tu je za vas, ne samo da bi primili narudžbu nego i da bi saslušali vaše želje i potrebe.

Ca – Mg – Zn – Ca 1000 mg

23.30 KM

Cal/Mag/Zinc je KAL-ova vegetarijanska formula koja osigurava tri esencijalna minerala u jednoj tableti:
kalcijev karbonat, magnezijev oksid i cinkov glukonat.

Kalcij je mineral koji je važan za izgradnju kostiju i zubi te za normalnu kontrakciju srčanih i svih ostalih mišića u organizmu. Neophodan je za zgrušavanje krvi, normalnu funkciju nervnog sustava i zdravo zacijeljivanje rana. U slučaju nedovoljne količine kalcija u organizmu propadaju kosti, zubi, desni, lome se nokti, razvija se artritis i bol u nogama, a trajanje ciklusa kod žena znatno je produljeno.

Magnezij smanjuje komplikacije kod porođaja, doprinosi stvaranju majčinog mlijeka, poboljšava pravilan razvoj centralnog nervnog sistema i reproduktivnih organa, a potreban je za probavu hrane. Neki od simptoma nedostatka magnezija su paraliza, slabi ligamenti, alergije, te napadi epilepsije.

Cink je mineral koji ublažava simptome disfunkcije prostate u smislu normaliziranja stvaranja sjemene tekućine. Primjena cinka kod žena može pridonijeti lakšoj regulaciji menstrualnog ciklusa. Ako u vašoj prehrani nisu povremeno zastupljene namirnice koje su bogat izvor ovog minerala kao što su jaja, janjetina, kamenice, gljive ili ribe, preporuča se primjena ovog proizvoda kao preventiva ili terapija za nadoknadu deficita ove skupine.

* 1 obrok = 3 tablete

Sastav

1 obrok*

% RDA

Kalcij (kalcij karbonat)

1000 mg

100%

Magnezij (magnezij oksid)

400 mg

100%

Cink (cink glukonat)

15 mg

100%

Natrij

15 mg

100 VEG-tableta
Ne sadrži gluten, šećer, so i škrob

Kategorija: