Side Area Image

Tokom godina poslovanja uvidjeli smo sve veće potrebe tržišta za online kupovinom. Sijedom toga nastao je ovaj digitalni Herbal shop, koji će omogućiti preglednu, jednostavnu i brzu kupovinu. Vjerujemo da će vam i uz dosadašnju klasičnu trgovinu ovaj web shop olakšati upoznavanje sa našim asortimanom. Stručni tim kompanije Dolfarm d.o.o. tu je za vas, ne samo da bi primili narudžbu nego i da bi saslušali vaše želje i potrebe.

Triphala 500mg

53.85 KM

Triphala, ili u doslovnom prijevodu tri ploda, ajurvedska je drevna ljekovita formula koja je u tolikoj mjeri sigurna za upotrebu i toliko cijenjena zbog svoje djelotvornosti da ajurveda kaže: ‘Kad ste u nedoumici šta učiniti, uzmite Triphalu.’

Sastoji se od jednakih omjera sušenih plodova biljaka amalaki, haritaki i bibhitaki.

Sva tri sastojka Triphale imaju malo drugačije djelovanje u različitim stanjima, a dokazano je da je mješavina mirabalanovaca mnogo učinkovitija nego što bi to bili svaki za sebe.
Triphala se primjenjuje za poticanje apetita i probave, reguliranje krvnog tlaka, efikasan je laksativ, povećava broj crvenih krvnih stanica, uklanja štetne masnoće i smanjuje težinu, pomaže regulirati normalnu razinu šećera u krvi, poboljšava izgled i tonus kože te pomaže čak i u liječenju kandide.
(Terminalia chebula)
Plod ovog stabla je na glasu kao lijek za sljepoću i vjeruje se da inhibira rast malignih tumora, a poznat je i kao pomoć kod probavnih tegoba. Farmakološki aktivne tvari koje su izolirane iz mirabalanovca Haritaki su antrakinoni, galska kiselina, chebulinična i chebulagična kiselina, elagična i etaedioična kiselina, terpeni, terpinenoli.
 (Terminalia bellerica)
Njegov plod se u Triphalu tradicionalno dodaje zbog svojeg harmonizirajućeg djelovanja na zdravlje te kao sredstvo za pomlađivanje, čišćenje i hranjenje organizma. Mirabalanovac Behara potiče pravilno funkcioniranje cijelog dišnog sustava, jača želudac, čisti crijeva i bubrege, smanjuje kolesterol te potiče izlučivanje viška sluzi iz organizma. Od farmakološki aktivnih tvari iz ove biljke izolirani su antrakinoni i galska kiselina.
 (Phyllanthus emblica)
U ajurvedskoj medicini se koristi već tisućljećima kao snažan antioksidans jer je bogat vitaminom C (cca 445mg/100g) i taninom (45%). Također sadrži i flavonoide, lipide i druga eterična ulja. Koristi se kod problema s jetrom (posebno kod ciroze jetre), primjenjuje se kod opće slabosti, bolova, problema s očima, preranog starenja organizma te za jačanje pluća i srca.
Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=3 kapsule): Neto:
Mirabalanovac Haritaki (Terminalia chebula) (ekstrakt ploda) 500 mg
Mirabalanovac Behara (Terminalia bellerica) (ekstrakt ploda) 500 mg
Indijska kosmulja (Phyllanthus emblica) (ekstrakt ploda) 500 mg

Za najbolje djelovanje preparat je potrebno uzimati duže vrijeme.

90 VEG-kapsula
Ne sadrži gluten, šećer, so i škrob

Kategorija: