Side Area Image

Tokom godina poslovanja uvidjeli smo sve veće potrebe tržišta za online kupovinom. Sijedom toga nastao je ovaj digitalni Herbal shop, koji će omogućiti preglednu, jednostavnu i brzu kupovinu. Vjerujemo da će vam i uz dosadašnju klasičnu trgovinu ovaj web shop olakšati upoznavanje sa našim asortimanom. Stručni tim kompanije Dolfarm d.o.o. tu je za vas, ne samo da bi primili narudžbu nego i da bi saslušali vaše želje i potrebe.

Mršavimo na sat… biološki uz TURBOSLIM NOĆ i DAN

Da li je istina da gubimo na težini u snu?

Da, priroda je to tako zamislila. Noću, naše tijelo proizvodi hormone koji potiču gubitak težine. Kao što su, na primjer, melatonin i somatotropin – također poznat kao hormon rasta.

Melatonin je naučnicima poznat ne samo kao najvažniji hormon spavanja. Ispostavilo se da pomaže u sagorijevanju masti. Nije slučajno da su strani naučnici samo jednu neprospavanu noć izjednačili sa šest meseci konzumiranja brze hrane. Po njihovom mišljenju, udarac na cifru će biti približno jednak. Osim toga, studije su pokazale da kada biološki ritmovi ne funkcioniraju i nedostatak melatonina, poremećena je sinteza hormona koji reguliraju apetit – leptina i grelina. 

Somatotropin deluje samo 50 minuta, ali sve to vreme direktno utiče na masne ćelije i aktivira razgradnju masti. Osim toga, hormon rasta pojačava rad drugih hormona za sagorijevanje masti, uključujući adrenalin, i aktivira sintezu proteina. Zato naši mišići rastu noću. Istovremeno, somatotropin stimulira proizvodnju faktora rasta sličnog inzulinu. A on, kako pokazuju brojna istraživanja, potiskuje lučenje inzulina, koji sprečava sagorijevanje masti i podstiče njeno nakupljanje. 

Ako osoba jede prije spavanja, posebno nešto slatko, poremeti se ritam proizvodnje melatonina i hormona rasta, a ugljikohidrati se lako pretvaraju u masti. 

 

S početkom jutra noćni hormoni se zamjenjuju dnevnim. Pripremaju naše tijelo za aktivan život i rad. Jedan od najistaknutijih predstavnika dnevnih hormona je kortizol. Njegov nivo u krvi počinje da raste oko ponoći i dostiže maksimum u 6-8 sati ujutro. Koncentracija hormona se zatim postepeno smanjuje na minimum prema kraju dana. 

 Stručnjaci preporučuju da zaspite prije ponoći i ustajete najkasnije do osam ujutro. Kod poremećaja sna i nesanice nivo kortizola ostaje visok uveče i noću, jer ovo stanje organizam doživljava kao stres. Uz konstantan višak kortizola u tijelu dolazi do razaranja mišića i nakuplja masnoće u predjelu struka. Pojavljuje se takozvani “trbuh kortizola”. Noću, visoki nivoi kortizola ometaju lučenje melatonina i smanjuju sintezu hormona rasta. 

Ovako poremećeni san i budnost, koji se ne poklapaju sa biološkim ritmom, doprinose višku debljanja!

Kako “podesiti svoje bioritme mršavljenja”?

Da bi se postigla vitka silueta, važno je živjeti po biološkom satu: ujutro se probuditi u „pravo“ vrijeme, voditi aktivan životni stil i pravilno jesti tokom dana, a uveče zaspati na vrijeme. To će pomoći u uspostavljanju bioloških ritmova proizvodnje najvažnijih hormona za sagorijevanje masti.

A posebni kompleksi za mršavljenje, razvijeni uzimajući u obzir ljudsku kronobiologiju i biološke ritmove, mogu pomoći da se ubrza sagorijevanje masti ne samo tokom dana, već i noću. Ali imajte na umu: skup komponenti o kojima ćemo govoriti djeluje na mršavljenje samo pod jednim uvjetom – ako se uzimaju u kombinaciji. Tada će se međusobno nadopunjavati i poboljšavati djelovanje.

Garcinija, hitozan, komorač, sena i matičnjak potiču aktivno mršavljenje noću .

  • Garcinia pomaže u održavanju normalnih nivoa kortizola 6 . Hidroksilimunska kiselina u garciniji pomaže u ubrzavanju sagorijevanja masti, usporavanju enzimskih procesa pretvaranja ugljikohidrata u masti i smanjenju razine leptina, hormona odgovornog za osjećaj gladi, kao i kolesterola i triglicerida. 
  • Hitozan je vrsta dijetalnih vlakana iz školjki rakova. Hitozan se ne otapa i ne probavlja u crijevima. Ali nabubri i pretvara se u tvar nalik želeu koja aktivno adsorbira masti i sprječava njihovu apsorpciju. 
  • Komorač i sena aktiviraju pokretljivost crijeva i smanjuju stvaranje plinova, pomažući u postizanju “ravnog stomaka” do jutra. 
  • Melisa ima blaga sedativna svojstva, pozitivno utiču na kvalitet sna, a takođe pomaže u smanjenju nivoa holesterola. 
  • A da biste održali proces aktivnog mršavljenja tokom dana, možete odabrati kompleks koji sadrži L-karnitin, guaranu, stabljike trešnje, krom pikolinat i inulin.
  • L-karnitin pomaže u ubrzavanju sagorijevanja masti i stvaranju energije koja nam je potrebna za aktivan način života, te povećava učinak sportskih treninga. 
  • Guarana je prirodni stimulans koji pomaže povećati nivo energije tijela mobilizirajući masne kiseline u krvotok. 
  • Stabljike trešnje imaju diuretička svojstva, pomažu u uklanjanju viška tekućine i toksina, uklanjaju otekline i smanjuju razinu glukoze u krvi. 
  • Krom pikolinat učestvuje u regulaciji metabolizma masti, ugljenih hidrata i stabilizaciji nivoa šećera, smanjuje želju za brašnom i slatkišima, kao i potrebu organizma za ugljenim hidratima. 
  • Inulin pomaže u smanjenju potrošnje hrane pojačavanjem sinteze glukagonu sličnog peptida tipa 1 i peptida YY (osjećaj sitosti ovisi o njima), kao i smanjenjem proizvodnje hormona grelina koji povećava apetit. 

Među vodećim proizvodima i bestselerima branda EVALAR su jedinstveni  biokompleksi

Turboslim Night poboljšana formula 

Turboslim Night

Turboslim Day poboljšana formula 

Turboslim Day

Razvili su ih stručnjaci uzimajući u obzir ljudske biološke ritmove i, kada se uzmu zajedno, rade na tome da ostanemo vitki 24 sata dnevno.

Komentari su zatvoreni