Side Area Image

Tokom godina poslovanja uvidjeli smo sve veće potrebe tržišta za online kupovinom. Sijedom toga nastao je ovaj digitalni Herbal shop, koji će omogućiti preglednu, jednostavnu i brzu kupovinu. Vjerujemo da će vam i uz dosadašnju klasičnu trgovinu ovaj web shop olakšati upoznavanje sa našim asortimanom. Stručni tim kompanije Dolfarm d.o.o. tu je za vas, ne samo da bi primili narudžbu nego i da bi saslušali vaše želje i potrebe.

Manuka med

Vrijeme je da saznate više o novozelandskom Manuka medu!
Saznajte i na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine Manuka meda s Novog Zelanda.
🍯 Šta je Manuka?
Manuka je izvorno novozelandsko drvo. Maori su prepoznali ovo drvo sa bijelim cvjetovima i malim zašiljenim zelenim lišćem kao nešto posebno mnogo prije nego što su naučnici to dokazali istraživanjima. Većinu dijelova ovog stabla koristili su u tradicionalnoj maorskoj medicini za liječenje rana, opeklina, upala i probavnih tegoba.
🍯 Po čemu je Manuka med poseban?
MGO Manuka med je jedini prehrambeni proizvod na svijetu koji ima dokazan udio metilglioksala koji seže od 20mg/kg do preko 800 mg/kg. Sve ostale vrste meda imaju udio od 0 do 5 mg/kg.
MGO / MG (metilglioksal) čini Manuku super-hranom jer su istraživanja pokazala da MGO ograničava rast bakterija. Kada se koristi na koži pomaže smanjenju upale.
Manuka Health je djelotvoran kod:
⚬Jačanja imuniteta,
⚬Bakterijske i virusne infekcije,
⚬Oštećenje kože i kožnih čireva,
⚬Probavnih smetnji (kao i kod iritabilnog crijeva),
⚬Peptičkog ulkusa
Manuka Health proizvodi med različite jačine od 30mg/kg do 550mg/kg i konzumenti sami trebaju izabrati odgovarajući proizvod:
MGO 100+ ⚬ Prevencija bolesti i održavanje zdravlja
MGO 250+ ⚬ Probavne smetnje, refluks, manje hronične smetnje
MGO 400+ ⚬ Rane na koži, čir na želucu, sindrom iritabilnog crijeva, vanjske upale
MGO 550+ ⚬ Vrlo jako terapeutsko liječenje
🐝 Nije svaki med od manuke na tržištu jednako proizveden!
⚬ Važno je pronaći na etiketi MGO ( ili UMF ) vrijednosti. MGO 250+ i više ili UMF 10+ i više smatra se „ljekovitom ocjenom“. Manuka med sa nižom vrijednosti se koristi za održavanje zdravlja.
⚬ Uvijek birajte certificirani organski proizvod.
⚬ Birajte med obrađen na niskim temperaturama (< 47 Celzijevih stepeni). Smatra se da ekstrakcija meda na visokim temperaturama smanjuje količinu hranjivih sastojaka i antioksidansa.
Svi vi koji još niste probali Manuka med, možete ga poručiti online ili pronaći u našim herbal shopivima:
🚩 Harisa Merzica br.35
🚩 Marsala Tita br.13 i
🚩 Poligonska br.1

Komentari su zatvoreni