Side Area Image

Tokom godina poslovanja uvidjeli smo sve veće potrebe tržišta za online kupovinom. Sijedom toga nastao je ovaj digitalni Herbal shop, koji će omogućiti preglednu, jednostavnu i brzu kupovinu. Vjerujemo da će vam i uz dosadašnju klasičnu trgovinu ovaj web shop olakšati upoznavanje sa našim asortimanom. Stručni tim kompanije Dolfarm d.o.o. tu je za vas, ne samo da bi primili narudžbu nego i da bi saslušali vaše želje i potrebe.

Černika forte sa luteinom 50tbs

15.30 KM

Vitamini za oči.

Zdrav vidni organ ima pouzdan sistem koji štiti očna tkiva od fotooštećenja; pigmenti lutein i zeaksantin (vrste karotenoida) djeluju kao prirodni svjetlosni filteri. Ove tvari obavljaju sljedeće funkcije:

  • odgoditi štetni dio svjetlosnog spektra;
  • spriječiti oksidaciju sočiva;
  • održava normalne ćelije tkiva i održava oštrinu vida.

Što je veća gustoća luteina u ljusci oka, manji je rizik od njegovih degenerativnih promjena. Ako nema dovoljno karotenoida, pigmentni sloj retine se iscrpljuje, što na kraju dovodi do oštećenja vida. Ovo je jedan od uobičajenih razloga zašto ljudi stariji od 60 godina imaju smanjenu vidnu oštrinu.

ČERNIKA FORTE s luteinom se preporučuje odraslima i djeci od 3 godine kao dodatak prehrani.
Sadrži: vitamine B1, B2, B6 i C, rutinu, cink, antocijanin i lutein.

Kompozicija

mikrokristalna celuloza (nosač), askorbinska kiselina; komponente filmskog premaza (aditivi za hranu): hidroksipropil metilceluloza (zgušnjivač), kalcijum karbonat (boja), polietilen glikol (sredstvo za glaziranje), karmin i željezni oksid (boje); cink oksid; kalcijum stearat i amorfni silicijum dioksid (sredstva protiv zgrušavanja); rutin, lutein (ekstrakt nevena), ekstrakt borovnice, piridoksin hidrohlorid, tiamin hidrohlorid, riboflavin.

Odrasli i djeca starija od 14 godina – 2 tablete 2 puta dnevno uz obrok, djeca od 7 do 14 godina – 3 tablete dnevno, djeca od 3 do 7 godina – 1 tableta 2 puta dnevno. Trajanje prijema – 2-4 mjeseca. Dozvoljena je pauza od deset dana.

 

Kategorija: