Side Area Image

Tokom godina poslovanja uvidjeli smo sve veće potrebe tržišta za online kupovinom. Sijedom toga nastao je ovaj digitalni Herbal shop, koji će omogućiti preglednu, jednostavnu i brzu kupovinu. Vjerujemo da će vam i uz dosadašnju klasičnu trgovinu ovaj web shop olakšati upoznavanje sa našim asortimanom. Stručni tim kompanije Dolfarm d.o.o. tu je za vas, ne samo da bi primili narudžbu nego i da bi saslušali vaše želje i potrebe.

Bio čaj za mokraćnu kiselinu

10.70 KM

Čaj podstiče izlučivanje soli mokraćne kiseline i sprečava njihovo taloženje u zglobovima.

Kako sastojci djeluju?

Crna ribizla . Listovi ribizle imaju diuretski, dijaforetski i protuupalni učinak, oslobađaju organizam od viška mokraćne kiseline i purinskih supstanci, pa se često koriste kao infuzija ili dekocija kod reume i gihta. Napadi bola nakon tretmana čajem od listova postaju rjeđi i lakše teku.

Čičak veliki . Infuzija korijena čička koristi se kao diuretik, dijaforetik kod metaboličkih poremećaja, bubrežnih kamenaca, reume, gihta.

Orthosiphon staminate . Infuzija lišća koristi se kao blagi diuretik, kod urolitijaze, holecistitisa, gihta.

Linden . Cvjetovi lipe se široko koriste u narodnoj medicini u raznim zemljama kao jak dijaforetik, diuretik, antikonvulziv, protuupalni i analgetik. Infuzije i dekocije normaliziraju metaboličke procese.

Lingonberry ima jak diuretik, reguliše metabolizam soli, ima protuupalna svojstva. Biljni preparati se koriste za poremećaje mineralnog metabolizma (giht), kao i za bolesti bubrega i bešike.

Livada ima adstringentno, protuupalno, baktericidno, dijaforetsko, tonizujuće djelovanje. Infuzija trave i cvijeća livade koristi se interno kod prehlade, kao diuretik kod bolesti bubrega, ascitesa i metaboličkih poremećaja (giht).

Kompozicija

Listovi ribizle, korijen čička, listovi ortosifona, listovi brusnice, ekstrakt livade, cvjetovi lipe.

Preporučuje se kao biološki aktivan dodatak prehrani – izvor flavonoida. Pospješuje izlučivanje soli mokraćne kiseline i sprječava njihovo taloženje u zglobovima.

2 filter vrećice dnevno osiguravaju najmanje 14 mg flavonoida u smislu rutina, što je 47% adekvatnog unosa.

Preporuke za upotrebu

Odrasli uzimaju po 1 čašu 2 puta dnevno. Da bi se pojačao efekat, preporučuje se da napitak pijete zajedno sa medom. Dozvoljeno je redovno uzimanje sa pauzom od 10 dana.

Kategorija: