Side Area Image

Tokom godina poslovanja uvidjeli smo sve veće potrebe tržišta za online kupovinom. Sijedom toga nastao je ovaj digitalni Herbal shop, koji će omogućiti preglednu, jednostavnu i brzu kupovinu. Vjerujemo da će vam i uz dosadašnju klasičnu trgovinu ovaj web shop olakšati upoznavanje sa našim asortimanom. Stručni tim kompanije Dolfarm d.o.o. tu je za vas, ne samo da bi primili narudžbu nego i da bi saslušali vaše želje i potrebe.

Lipotropni faktor anti-age

40.00 KM

Ubrzava sagorjevanije masti i sprječava njihovo nakupljanje u organizmu, uklanja toksine, snižava nivo holesterola.

Ponekad, koliko god se trudili, ipak ne možete smršati. Pa čak ni pravilna prehrana i redoviti trening ne daju željeni rezultat: masnoća ne nestaje, a struk ne postaje vitkiji. Da bi se postigao efekat, ponekad je dovoljno u ishranu uključiti komponente koje sagorevaju masti, kao što su inozitol, holin i metionin. Upravo su ove komponente dio dodatka prehrani “Lipotropni faktor”.

Lipotropni faktor Evalar doprinosi:

  • ubrzanje procesa sagorijevanja masti;
  • sprečavanje nakupljanja masti u tijelu;
  • eliminacija toksina nastalih tokom sagorijevanja masti;
  • uklanjanje masti iz jetre;
  • snižavanje nivoa holesterola

Kako sastojci djeluju

L-metionin je α-amino-y-metiltiobuterna kiselina, jedna od esencijalnih aminokiselina. Pomaže u uklanjanju viška masnoće iz jetre, učestvuje u sintezi biološki važnih jedinjenja, aktivira delovanje vitamina, hormona, enzima. Nedostatak metionina dovodi do poremećenog metabolizma lipida i masne jetre. Takođe, metionin, zajedno sa inozitolom i kolinom, aktivno uklanja masti i toksine iz ćelija jetre.

Inozitol (inozitol, vitamin B 8 ) – povećava proizvodnju lecitina. Stoga pospješuje metabolizam masti i može osigurati smanjenje nivoa kolesterola u krvi. Zajedno sa kolinom, pomaže u sprečavanju nagomilavanja masti u arterijama (arterijskim sudovima) i podržava zdravlje srca i bubrega. Inozitol istovremeno doprinosi ishrani moždanih stanica, zaštiti očnih membrana i crijevnih stanica.

Holin (vitamin B4 ) je spoj sličan vitaminu neophodan za normalno funkcioniranje i strukturu tjelesnih stanica. S nedovoljnom količinom kolina u tijelu, formiranje fosfolipida je poremećeno, zbog čega se odgađa asimilacija masti koja se nakuplja u tkivima. Na taj način sprečava nakupljanje masti u tkivima; u većoj mjeri ovaj lipotropni učinak se manifestira u jetri, jer je ona organ u kojem se odvija i sinteza i razgradnja fosfolipida.

Specifičan miris tableta je zbog prisustva aminokiselina u sastavu.

Sastav :

Sadržaj po 4 tablete (dnevni unos) i % preporučenog dnevnog unosa (adekvatan nivo)

L-metionin

1000,0 mg

55,6%

Inozitol

1000,0 mg

200,0% 1

Kolin

400,0 mg

80,0%

Kategorija: