Side Area Image

Tokom godina poslovanja uvidjeli smo sve veće potrebe tržišta za online kupovinom. Sijedom toga nastao je ovaj digitalni Herbal shop, koji će omogućiti preglednu, jednostavnu i brzu kupovinu. Vjerujemo da će vam i uz dosadašnju klasičnu trgovinu ovaj web shop olakšati upoznavanje sa našim asortimanom. Stručni tim kompanije Dolfarm d.o.o. tu je za vas, ne samo da bi primili narudžbu nego i da bi saslušali vaše želje i potrebe.

Manuka med MGO 400 250g

129.00 KM

Pomaže kod raznih alergija
Kao prirodni lijek, Manuka med pomaže kod alergija uzrokovanih različitim uzrocima, djelujući protuupalno i antibakterijski.
Pomaže kod astme
Važno je znati da Manuka med ne liječi astmu, za liječenje su mu potrebni posebni lijekovi, ali pomaže u smanjenju simptoma i boljoj kvaliteti života zahvaljujući toj potpori; kada se Manuka med proguta, žlijezde slinovnice proizvode više sline i tako pomažu u uklanjanju osjećaja kašlja.
Protiv upale sinusa
Protuupalna i antibakterijska uloga Manuka meda važna je u njegovoj upotrebi kao prirodnom liječenju sinusitisa.
Za smanjenje nadutosti i zatvora
Može se koristiti kao pomoćni prirodni tretman za navedene probleme. Snažna protuupalna uloga pomoći će otklanjanju uzroka.
 Za liječenje čira na želucu
Svojim protuupalnim i antioksidativnim svojstvima, Manuka med u studiji drastično je smanjio indeks ulkusa i održao konstantnu razinu glikoproteina; stoga je uočeno da se može koristiti kao pomoćno prirodno liječenje čira na želucu. U prvim danima možete uzeti malo kruha da ne biste imali problema s želucem zbog djelovanja meda.
 Pomoć pri snižavanju kolesterola
Konzumacija Manuka meda pokazala je u studijama da može smanjiti razinu LDL (štetnog kolesterola) za oko 6-11% i triglicerida za oko 11%. Med također može povećati “dobar” kolesterol i HDL za oko 3%; stoga, Manuka med može biti koristan prirodni lijek za kolesterol.

Dnevno uzeti 1 do 3 kašičice (5g) Manuka MGO meda.

Kategorija: